Prinsessan TuvstarrJohn Bauers PrinsessanTuvstarr gjorde enormt stort intryck på mej som barn

Första gången jag såg bilden av Prinsessan Tuvstarr var på en schampo flaska hemma  och jag var kanske 6-7 år gammal. Jag minns att jag håller i flaskan och tar in och begrundar den lilla bilden. En naken flicka som speglar sig i vattnet. Hon är helt ensam på bilden. Varför är hon ensam? Flickan var så ljus och vacker med  långt vackert hår.  Jag minns att bilden blev dålig efter ett tag då flaskan  fick vatten på sig . Jag minns att schampot sved i ögonen men flaskan var fin! 

 Jag tror de var i tonåren som jag nästa gång såg Tuvstarr på ett postkort i Helsingfors. Gissa om jag köpte kortet? Jag har ännu kortet kvar, en kär ägodel. Följ länken om du blev nyfiken på  bilden eller googla Tuvstarr.
Tuvstarr av John Bauer 


Grönt är skönt!


Den fantastiska fotobloggen!

Nu tänker jag tipsa om en fotoblogg som heter Nevnarien som drivs av fotograf Elin Kero. Hon har också en YouTube kanal med samma namn. Hennes bilder är magiskt vackra så kolla in! För att inte nämna hennes härliga videos på YouTube. Hon gör videos som jag blir helt betagen av. De har en sån kvalitet att de känns som att se på TV-fast bättre! Elin Kero  har också ett stort intresse av John Bauer . Hon har gjort ,som jag känner till, ett konstprojekt med inspiration av John Bauer.   De bästa är att nästa fotomontage inspirerat  av John Bauer hon ska göra är (ta-daa) Prinsessan Tuvstarr! 


Jag utanför konstfabriken i Borgå


Ha en jättefin dag!
Kommentarer