Enkla halloween pyssel

Winter is coming


Jag vet att jag hyllat hösten här på bloggen men nu känns det väldigt trist när löven fallit och de blir kallt och mörkt. Ja egentligen är de ju inte ens kallt jämfört med hur de kommer bli i vinter.
Å fy!

Halloween pyssel  

Veckan har känts ganska seg för egen del. Jag har varit trött,håglös  och lider fortfarande av ont i rygg och nacke. Men visst har de funnits små ljusglimtar under veckan. Igår pysslande jag på jobbet med ca 20 seniorer (jag jobbar i ett servicehus) och vi hade så roligt. Vi pysslade spöken av enkla engångspapperstallrikar (långt ord). På tallriken ritade vi ansikten och så fäste vi fast wc-papper. De var ganska fnissigt vid borden när vi frågade varandra -Kan någon skicka wc pappret? Jaha är de så dags var de någon som inflikade.Vi gjorde också spindelnät och spindlar eftersom temat var halloween. Ännu dagen efter kom personer fram och tackade och tyckte vi hade så roligt.

En hel spökfamilj! 

En stilig spindel spanar från sitt nätBarn i matbutiken 

Ja vad ska jag säga... been there done that. Nu har jag ju inga småbarn längre utan tonåringar som helst vill slippa komma och handla med mig. Jag måste erkänna att när jag hör barn gråta i matbutiken så får jag ångest. De bli liksom en psykisk  smärta. Ni vet då barn riktigt gråter så att man hör att de är ingen liten gnällig gråt utan man tror hjärtat skall brista på barnet. Jag klarar inte av situationen utan handlar så snabbt jag kan och sticker iväg annars vet jag inte vad jag gör. Kanske jag är lite knäpp? 

Men de kan också vara härligt med småbarn i butiken när man lyssnar hur de kommunicerar med sin mamma eller pappa. Idag såg jag en liten tjej med sin mamma och hörde att hon pladdrade på i butiken. De var bakom mej i kassan. Hon iakttog allt och märkte minsann  att jag köpte kattmat och de köpte hundmat. Hon var så gullig och  hon piggade upp min kväll.

Pigg dryck

På tal om att bli uppiggad så testade jag en enkel dryck som jag fick höra om av en arbetskompis. Blanda vatten, citronskivor, gurkskivor, mynta och skivor av ingefära. Blanda i glas eller kanna & drick! Man kan säkert också ta någon juice istället för vatten. Enkelt, billigt,gott och uppiggande. Sköt om varandra, ta lite extra vitaminer- mitt råd minst åtta kramar om dagen !
H. Cecci

Kommentarer