Väckt av vilda kattungar

Lördagmorgnar vill jag sova ut


Ibland får man inte som man vill det vet vi. Jag tycker om att sova ut på veckoslutet, vem gör inte det? Imorse blev jag väckt sjutiden av Sahara & Messi de busade runt i vår säng. Sedan började dom klättra på mig, upp på hyllan och mot fönstret, som har "underbara" band till persiennerna. Jag lyftade ner dem turvis de små rackarna men till sist var jag så pass vaken så det var bara att stiga upp. Lite sur och trumpen kokade jag mig en kopp snabbkaffe och ställde mig vid fönstret för att kika ut på vädret. 

Rönnen lyser rödast

Då blev jag riktigt ivrig. Ute var de lite dimmigt och solen som var på uppgående de bildade ett varmt sken. De såg så fint ut speciellt när lövverken är så fina nu i gula och orangea färger. Tog min fleecemorgonrock, mitt kaffe och gick ut. 


Uppe på vår gård står en gammal mommocyckel, den har lite stil


Inbiten kvällsmänniska

Kanske det var en liten läxa till mig att man kan vända något negativt till positivt. Jag minns att min Farmor sa att på sommarmorgnarna skall man gå tidigt ut, då är de som vackrast. Jag var själv tonåring då och ville helst sova till kl. 12 på dagen. Jag har alltid varit en kvällsmänniska, piggnar till mot kvällen. Minns  en gång i ungdomen då vaknade jag och kunde inte somna om.De var sommar, de var ännu mörkt ute. När solen började stiga tassade jag ner till stranden och tog emot dagen på vår brygga. Visst hade Farmor rätt! Fåglarnas läten, solens strålar, vattnet, vinden allting vaknade till liv. Jag minns ljus som reflekterade sig mot vår lilla sjöbod. De var  en magisk stund. Trots den upplevelsen förblir jag nog en kvällsmänniska om inte kattungarna skolar om mig.

Vår fina björk har blivit gul

Ha ett skönt veckoslut!

Cecci
Kommentarer