Episod av Lars Norén


Husvisning

Episod hade urpremiär på Malmö Stadsteater 14 april 2018.  I programbladet står det om  Jupither Josephsson Theater Company. Det  är ett fristående scenkonstkompani som vill öka samarbeten mellan teatrar i Europa och inom Sverige. Förutom JJTC  finns fem teaterhus med i Episod . De andra teaterhusen är Malmö Stadsteater, Kulturhuset Stadsteatern (Sthlm),Riksteatern och Svenska Teatern. I pjäsen möter vi tre par i olika skeden av sina liv. Ett par väntar sitt första barn, sedan medelåldersparet och så ägarna till huset. De skall skiljas och håller  husvisning eftersom de ska sälja huset.

Fotade mitt programblad


Vi möter tre par, sex personer


Jag hade höga förväntningar eftersom jag  läst att pjäsen fått mycket bra kritik. Tyvärr nådde den inte upp till mina förväntningar. Jag tyckte om Ellen Ruges ljusdesign  och Erlend Birkelands scenografi, den var minimalistisk och avskalad  men den fungerade mycket bra. 

Av skådespelarna tyckte jag bäst om Cecilia Lindqvist, Åsa Persson och Jonas Sjöqvist. Cecilia Lindqvist karaktär var den som gav mest energi de övriga var lite färglösa och gråa. Åsa Persson som spelade mot Jonas Sjöqvist väckte mest känslor hos mig. Hon hade förlorat ett barn och nu skulle de skiljas. Jonas Sjöqvist spelade en sorglig och burdus man som jag blev riktigt förbannad på.Det är väl ett  bevis på bra skådespeleri? 

Visst var de igenkänningsfaktor på vissa delar av dialogen. Trots det tyckte jag ofta att dialogen verkade spretig och konstlad. Jag saknade ömhet och värme, det kändes mycket vardagligt, kallt, trist och grått på något sätt.

Programbladsbild på skådespelarna


Jag hade i alla fall en trevlig lördag med min allra bästa vän i Helsingfors med lite shopping & god mat.

Sedan hoppade jag på fel buss när jag skulle hem men allt gick bra till slut.
Ha en skön söndag & Farsdag ! 

Kommentarer