Halloweenfesten igår

Trappan var rysligt välkomnande av tre små dockspöken,huuuu

Slemkaka
Jag har aldrig varit riktigt så förtjust i halloween men i år kastade jag fram en idé hemma vid matbordet.Ska vi ha en halloweenfest? Familjen var genast med på noterna. Och de blev riktigt roligt att förbereda och också festen förstås. Jag beslöt att vi gör hemlagad pizza för de är enkelt,gott och lätt att göra till många.  Så gjorde jag en oreo-apelsinostkaka med grönt slem som dekoration. Receptet finns i valios receptsamlingar, den heter på finska limakakku.

Feststämning
Add caption
Jag kollade mycket på pinterest för att få ideer till festen. Jag och min pojke gjorde de här spökljusen. De var enkelt, bara att rita spökansikten på engångsglas sedan skar  jag ett kors uppe på spökhuvudet och tryckte genom elljuset. De var en gammal blå led ljus slinga min man hittade i ett skåp. Den passade perfekt för den blåa färgen krackelerade lite så spöken hade både ett blått och vitt sken. Dessa kommer vi spara till nästa år.
Spökljus
På bordet  gjorde jag spindelnät av svarta sopsäckar, ideén fick jag på YouTube.Där finns fina diy videon. Igår fick vi en ryslig idé när vi hade lådor som stod och skräpa. Då gjorde vi dem till kistor. Vi drog svarta plastpåsar över lådorna och vips hade vi två gravar i hallen. Hallen är just nu under  renovering så den ser lite spooky ut. 
Vi gjorde nog mera dekorationer men jag hann inte riktigt fota allt.
Så nu är det bara städandet kvar idag!Ha en fin söndag !

Kommentarer