DIY kul julprojektChristmas Jars  

Eftersom vi har 5 månader gamla  kattungar i huset så kommer vi säkert få tänka om lite med julgran och julprydnader. Jag har redan en tid planerat att göra christmas jars (Julburkar?)eftersom de kan bli väldigt fina. Dessutom är de "kattungesäkrade" . Jag hittade i Tokmanni fluffigt snö som jag har sökt efter. I vår lekstugan hittade jag en någorlunda passlig glasburk. Sedan var de bara att lägga snöfluffet i bottnet av glasburken. Sedan placerade jag in en ängel gjord av keramik som jag fyndat på ett loppis. Jag satte in en kotte, en snögubbe också han har jag fyndat på loppis. Som pricken på i:et blev en liten porslinsfigur jag har fått som föreställer två små identiska pojkar. Perfekt för mig med tvilling killar. Det sista jag la till var ett batteri ljus. De som saknas är ett lock men jag har improviserat det en aning.Messi är nyfiken, fort locket på!

Är de inte söta?

Lyktan blev till jullandskap

På jobbet gjorde jag ett litet projekt  i samma stil. Vi har en jättestor lykta som är riktigt fin. Men den har stått i ett sidorum och fört en ganska anonym tillvaro. Jag inredde lyktan med snöfluff. Sen satte jag dit ett litet hus som jag köpte på Tiger för 4 euro. Jag satte in kottar, en fin liten tomte som ligger och sover på en sten. Den fyndade jag på återvinningscentralen för endast 1 euro. Min chef hämtade små silvergranar som jag satte in i lyktan. Slutligen satte jag in en liten ljusslinga i taket på lyktan som en stjärnhimmel. Jag blev riktigt nöjd. Jag hade kanske tänkt sätta in en ängel i taket på lyktan men vi får se om vi hittar någon passlig. Nu vill jag förstås till nästa inreda en lykta hemma också.


No automatic alt text available.

De är roligt att pyssla inför julen tycker jag. Vad tycker du om att göra inför julen?
Till näst glädjer jag mig för julmarknad i Borgå och olika julkonserter.


Improviserad Pappersängel


Jag hade tänkt laga en cirkel av pappersstrutar och en ängelbild i mitten men strutarna tog slut så då blev den såhär att se ut. Den hänger nu på väggen här hemma.Kanske jag prövar en annan modell nästa gång!Må så gott!


Cecci


Kommentarer